Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat, marţi, la sosirea la minister, că la ora 18.00 face o declaraţie de presă în legătură cu declaraţiile procurorului general Augustin Lazăr. Luni, Toader spunea că va organiza o conferinţă de presă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În cursul zilei de marţi, 28 august 2018, voi susţine o conferinţă de presă referitoare la recentele afirmaţii ale procurorului general al PICCJ ! Voi anunţa presa, în timp util !”, scria luni pe Facebook ministrul Justiţiei.

Marţi dimineaţă, la sosirea la minister, Tudorel Toader a refuzat să le răspundă întrebărilor jurnaliştilor şi a spus că face o ”rectificare”, la ora 18.00 va susţine ”o declaraţie de presă”, nu o conferinţă de presă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, luni, referitor la afirmaţiile făcute de procurorul general, Augustin Lazăr, că este vorba despre "libertate de exprimare, iar fiecare se exprimă după cum ii dictează limitele de înţelegere".

Ministrul Justiţiei a fost întrebat de jurnalişti cum comentează afirmaţiile lui Augustin Lazăr.

"Se numeşte libertate de exprimare, iar fiecare se exprimă după cum ii dictează limitele de înţelegere, ca să nu vorbesc de altele", a spus Toader.

Procurorul general, Augustin Lazăr, a prezentat, luni, date despre corespondenţa purtată cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi cu Ministerul de Justiţie (MJ) pe tema protocoalelor, afirmând că este o perioada ”foarte sensibilă pentru justiţie şi pentru statul de drept”. Lazăr a afirmat că primele informaţii despre existanţa protocolului din decembrie 2016 au fost prezentate instituţiilor abilitate în martie 2017, precizând că ”adevărul este riguros, este concret, este unul singur”. În plus, procurorul general a afirmat că toate protocoalele cu SRI au fost denunţate de părţi, fiind, deci, lipsite de efecte.

După declaraţia de presă a procurorului general, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat, pe pagina de Facebook, că va face propria conferinţă de presă pentru a comenta afirmaţiile procurorului general. Întâlnirea este anunţată pentru ziua de marţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.