Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a primit, miercuri, o delegaţie condusă de ministrul Justiţiei din Maroc Abdellatif Ouahbi. La întâlnire a fost semnat un protocol de cooperare în domeniul juridic între cele două instituţii. Protocolul de cooperare are rolul de a crea cadrul juridic bilateral legal care să reglementeze colaborarea în domeniul gestionat de ministerele justiţiei ale celor două ţări şi să intensifice această cooperare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 De asemenea, acesta vizează schimbul de informaţii şi legislaţie pe probleme juridice de interes comun, schimbul de experienţă şi bune practici între experţi ai celor două Părţi, organizarea de seminarii, conferinţe şi ateliere de lucru, stabilirea de parteneriate, în conformitate cu legislaţia naţională a fiecăreia dintre ele, mai arată comunciatul de presă al Ministerului Justiţiei.

Ministrul român al justiţiei l-a felicitat pe omologul său marocan pentru iniţierea procesului de reformă şi modernizare a legislaţiei Regatului Maroc, care pune accent pe promovarea drepturilor femeilor. În context, oficialul român a evidenţiat eforturile autorităţilor române de a combate violenţa domestică, prin implementarea sistemului de monitorizare a agresorilor cu brăţări electronice. Partea marocană a solicitat expertiza României în acest domeniu, menţionând că Regatul Marocului urmează să implementeze acest sistem de monitorizare anul viitor.

În cadrul dialogului au fost abordate, totodată, reformele implementate recent de Ministerul Justiţiei din România în domeniul digitalizării, precum şi măsurile pentru îmbunătăţirea condiţiilor de detenţie. În acest sens, Alina Gorghiu a menţionat că, în următorii ani, vor fi construite două penitenciare noi, care vor asigura 2000 de locuri adiţionale de detenţie.

Delegaţia marocană a fost primită şi de Alex Florin Florenţa, procurorul general al României, precum şi de Alina Corbu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.