Reprezentanţii Departamentului de Stat al SUA au remarcat progresele înregistrate de România în lupta împotriva traficului de persoane, în urma unei întâlniri pe care au avut-o cu reprezentanţii Ministerului Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Ministerul Justiţiei a transmis, sâmbătă, printr-un comunicat de presă, că secretarul de stat George Bogdan Ilea a primit o delegaţie formată din reprezentanţi ai Departamentului de Stat al SUA şi ai Ambasadei SUA în România, condusă de Kari Johnstone, Director al Biroului de Monitorizare şi Combatere a Traficului de Persoane din Departamentul de Stat american.
 
“În cadrul întâlnirii de lucru, subiectele abordate au făcut referire la progresele înregistrate de România în materia luptei împotriva traficului de persoane, în contextul eliminării României din lista statelor aflate în Tier II Watch List şi a importanţei consolidării eforturilor naţionale. Reprezentanţii MJ au reiterat importanţa dialogului bilateral, precum şi corelarea celor trei strategii adoptate în anul 2021 în materia luptei împotriva corupţiei, luptei împotriva crimei organizate şi recuperării creanţelor provenite din infracţiuni”, se arată în comunicat.
 
Sursa citată a precizat că în cadrul întâlnirii au avut loc discuţii despre recomandările adresate României prin intermediul raportului Departamentului de Stat al SUA privind traficul de persoane 2022, fiind subliniată importanţa combaterii disuasive a fenomenului, asigurarea unui cadru legal şi instituţional eficient şi atenţia sporită acordată victimelor acestor infracţiuni.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.