Ministerul Justiţiei anunţă că a pus în dezbatere un proiect care simplifică procedurile privind recunoaşterea calificărilor profesionale de expert tehnic judiciar şi expert criminalist, în conformitate cu prevederile europene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Justiţiei a arătat, luni, că a pus în dezbatere publică proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Ordonanţei Guvernului nr. 2/2000 privind organizarea activităţii de expertiză tehnică judiciară şi extrajudiciară şi a Ordonanţei Guvernului nr. 75/2000 privind organizarea activităţii de expertiză criminalistică.

"În esenţă, modificările legislative propuse simplifică procedura de recunoaştere a calificărilor profesionale atât cu privire la forma documentelor cerute, cât şi cu privire la asigurarea posibilităţii efective de îndeplinire a procedurii prin mijloace electronice", a menţionat sursa citată.

Astfel, prin intermediul platformei "Punctul de contact unic electronic”, care îndeplineşte rolul de Ghişeu Unic, aplicaţie în care Ministerul Justiţiei operează ca autoritate competentă, printre altele, şi pentru calificările profesionale de expert tehnic judiciar şi expert criminalist, se vor putea realiza următoarele:

– documentele necesare recunoaşterii calificării profesionale vor putea fi depuse în fotocopie, fără a mai fi necesară trimiterea unei copii legalizate;

– procedurilor şi formalităţilor ocazionate de procesul de recunoaştere a calificărilor profesionale vor putea fi îndeplinite în totalitate online.

Conform sursei citate, proiectul pune în acord şi prevederile OG 2/2000 şi OG 75/2000 cu obligaţiile izvorâte din Directiva nr. 2005/36/CE privind recunoaştera calificărilor profesionale şi din Directiva nr. 2006/123/CE privind serviciile în cadrul pieţei interne.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.