Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că partidul pe care îl conduce susţine desfiinţarea Secţiei speciale, iar dosarele aflate în lucru să fie trimise spre soluţionare Parchetelor sau DNA şi DIICOT, în funcţie de obiectul acestora.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Noi susţinem categoric desfiinţarea Secţiei Speciale, dealtfel avem proiect de lege depus încă din legislatura trecută, pentru desfiinţarea Secţiei Speciale. Punctul nostru de vedere a fost că dosarele care există la SIIJ să fie preluate de Parchete, în funcţie de specializarea Parchetelor. Ce ţine de Parchetul General să meargă la Parchetul General, ce ţine de DNA sau DIICOT să se ducă la DNA sau DIICOT”, a declarat Ludovic Orban.
 
CSM a transmis oficial că Plenul a hotărât avizarea negativă a proiectului de lege privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (11 Aviz negativ, 7 Aviz favorabil şi 1 Aviz favorabil cu observaţii).
 
În aviz se arată că "proiectul de lege analizat ar conduce în esenţă la schimbarea competenţei de efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiuni săvârşite de magistraţi revenindu-se la soluţia anterioară Legii numărul 207/2018 pentru modificarea şi completarea Legii numărul 304/2004 privind reorganizarea judiciară, în care competenţa de efectuare a urmăririi penală revenea, după caz, parchetelor de pe lângă curţile de apel, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei Naţională Anticorupţie şi Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism".
 
Ministrul Justiţiei Stelian Ion a anunţat vineri, că a semnat propunerea de proiect legislativ pentru desfiinţarea Secţiei, precizând că avizul este consultativ. ”Am decis să-l trimit mai departe”, a afirmat el, adăugând că desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare, că este un organ ineficient. 
 
Conform ministrului, ”scopul acestei secţii a fost acela de a pune presiune pe magistraţii oneşti, care şi-au făcut treaba şi care au avut un cuvânt de spus” cu privire la acele legi ale justiţiei din perioada 2017 - 2018.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.