Procurorul general al României, Augustin Lazar, a declarant că expertiza tehnică a maşinii patronului Hexi Pharma, Dan Condrea, arată că aceasta nu avea problem de direcţie şi de frână înainte de accident. El a precizat că expertizele tehnică şi criminalistică au fost finalizate, acestea au concluzii relevante privind mecanismul producerii accidentului, iar cel mai probabil săptămâna viitoare, procurorul va putea stabili care au fost circumstanţele producerii acestuia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Augustin Lazăr a spus că ancheta privind accidentul în care a murit Dan Condrea a evoluat, iar la dosar au fost depuse cele două expertize, tehnică şi criminalistică. 

“Cele două rapoarte ne dau concluzii relevante privind mecanismul producerii evenimentului şi, pe baza coroborarii cu alte probe care se află în cauză, se va putea da o soluţie cu referire la circumstanţele producerii evenimentului rutier, accident, sinucidere. Procurorul va face o evaluare a acestor probe. (…) Din raportul de expertiză tehnică rezultă că probleme de direcţie şi frână au fost ulterioare impactului”, a declarat procurorul general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Augustin Lazar a precizat că, probabil, la începutul săptămânii viitoare, procurorul va putea să spună dacă a fost sinucidere sau accident. "În acest dosar se poate trage o soluţie rezonabilă cu privire circumstanţele în care a avut loc evenimentul”, a mai spus procurorul general.

Lazăr a adăugat că celelalte probe depuse la dosar vor fi coroborate cu concluziile raportului de expertiză şi în soluţie vor fi avute în vedere toate aspectele.

În ce priveşte prejudiciul din dosarul Hexi Pharma, procurorul general al României a spus că sunt 280 de unităţile spitaliceşti care s-au constituit părţi civile în cauză, iar prejudiciul ar fi în jur de 70 de milioane de lei în acest moment.

“Vom vedea în continuare cum se delimitează o secţiune a dosarului, care poate fi soluţionat prin toamnă, o primă secţiune”, a precizat Lazăr.

Purtătorul de cuvânt al Parchetul instanţei supreme, Gabriela Ştefan, a declarat miercuri, pentru News.ro, căxpertiza tehnică a autoturismului implicat în accidentul în care şi-a pierdut viaţa patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost finalizată, la fel şi expertiza criminalistică, ambele fiind analizate în prezent de procurorii instanţei supreme.

"Ieri (marţi, n.r.) au sosit expertizele auto şi criminalistică în cazul Condrea. Săptămâna viitoare, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va veni cu noi amănunte asupra cazului, doar cele două expertize mai fiind de analizat", a spus  Gabriela Ştefan,

Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit în 22 mai, după ce a intrat cu maşina într-un copac, pe un drum judeţean, între localităţile Corbeanca şi Buftea.

Investigaţia privind decesul lui Condrea este făcută de aceiaşi procurori care fac ancheta în dosarul dezinfectanţilor Hexi Pharma.

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a început urmărirea penală faţă de compania Hexi Pharma pentru infracţiunea de "participaţie improprie la infracţiunea de zădărnicire a combaterii bolilor".

Procurorii au stabilit că firma Hexi Pharma a produs un prejudiciu de aproximativ 51 de milioane de lei, prin vânzarea în 152 de spitale de produse biocide neconforme, începând din 2014.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.