Fostul primar al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, a cărui eliberare condiţionată se judecă, miercuri, la Tribunalul Prahova, a plâns în faţa judecătorilor, în momentul în care i s-a dat cuvântul, el spunând că regretă faptele pentru care a fost condamnat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prezent miercuri dimineaţă la Tribunalul Prahova, unde se judecă contestaţia depusă de procurori la decizia de liberare condiţionată pronunţată de Judecătoria Ploieşti pe numele său, fostul primar Gheorghe Ştefan a spus în faţa completului de judecată că îşi asumă faptele, le regretă şi nu va mai comite astfel de fapte.

Înainte de a termina ce avea de spus judecătorilor, fostul edil a izbucnit în lacrimi, moment în care şi-a încheiat discursul.

Tribunalul Prahova a rămas în pronunţare cu privire la eliberarea condiţionată a fostului lider din PDL, iar decizia va fi definitivă.

Magistraţii Judecătoriei Ploieşti au admis propunerea de liberare condiţionată formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploieşti în privinţa fostului primar almunicipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, susţinând că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra în societate.

”Aşa cum reiese din caracterizarea depusă la dosarul cauzei, pe întreaga durată a executării pedepsei condamnatul a avut un comportament pozitiv în sensul că nu a fost sancţionat disciplinar şi a fost recompensat o dată, a participat la activităţi lucrative (13 zile câştig) şi la activităţi socio-educative (21) astfel că instanţa apreciază că acesta s-a îndreptat şi se poate reintegra însocietate, iar liberarea anticipată nu prezintă niciun pericol pentru colectivitate” se arată în motivarea Judecătoriei Ploieşti.

Judecătorii consideră, potrivit aceluiaşi document, că fostul edil condamnat pentru corupţie ”îşi asumă resposabilitatea pentru fapta comisă şi are o atitudine de Gheorghe Ştefan a primit o pedeapsă de 1.278 de zile de detenţie, din care a executat 297de zile la care se adaugă 235 de zile de arest preventiv şi 13 zile considerate ca executate ca urmare a muncii prestate.

El ar trebui să se elibereze din închisoare la data de 11 august 2019 dacă ar executa integral pedeapsa.

Decizia pronunţată de Judecătoria Ploieşti luna trecută a fost contestată de procurori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.