Procurorul Gabriela Scutea, candidat pentru funcţia de procuror general, a recunoscut în cadrul interviului susţinut, miercuri, la Ministerul Justiţiei, că a participat la protestul tăcut al magistraţilor de la Bruxelles şi că a purtat acelaşi pardesiu şi acelaşi fular cu care s-a prezentat la interviu. Scutea a spus că obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite nu îşi pot spune punctul de vedere.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Gabriala Scutea a fost întrebată, miercuri, în cadrul interviului pentru procuror general, de către Mariana Moţ dacă a participat la protestul magistraţilor de la Bruxelles.

“Mi s-a părut mie sau v-am văzut pe scări la Bruxelles? Mi s-a părut, v-am confundat?”, a întrebat Mariana Moţ.

Gabriela Scutea a răspuns: “Sunt eu. Sunt cu acelaşi pardesiu şi cu acelaşi fular pe care le am şi astăzi!”

Ea a continuat, precizând că protestul este o formă de exprimare, iar obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite nu îşi pot spune punctul de vedere.

”Protestul a fost unul tăcut, este o formă de exprimare, chiar dacă a fost dus în afara ţării. Din alt punct de vedere, atât Inspecţia nostră Judiciară, cât şi nişte instrumente ale Consiliului Europei, dacă nu greşesc, arată că obligaţia de rezervă a magistraţilor nu înseamnă că în situaţii deosebite să nu îşi expună punctul de vedere”, a explicat Gabriela Scutea.

Magistraţi de la mai multe parchete şi instanţe au protestat în faţa Palatului de Justiţie din Bruxelles, faţă de repetatele modificări ale legilor justiţiei. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.