Fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) Marian Iftime-Nicorici şi fostul director de marketing al FC Ceahlăul, Iulian Boghean, au fost trimişi în judecată de DNA pentru trafic de influenţă, după ce au cerut reprezentantului unei societăţi comerciale să acorde clubului de fotbal 5 la sută din sumele pe care societatea le avea de încasat de la ANL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit DNA, în 2010, fostul director ANL Marian Iftimie-Nicorici şi directorul de marketing al SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ, Iulian Boghean, i-au cerut administratorului unei societăţi comerciale să trimită către SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ 5 la sută din valoarea sumelor pe care societatea urma să le încaseze de la ANL în baza contractelor de construire a unor imobile sau locuinţe. Directorul ANL a promis, în schimb, să intervină pe lângă angajaţii din subordine pentru ca plăţile către societatea comericală să nu fie întârziate.

Astfel, în 6 septembrie 2010, între SC FC CEAHLĂUL SA Piatra Neamţ  în calitate de prestator şi o firmă administrată de aceeaşi persoană căreia i se ceruse sponsorizarea, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract având ca obiect servicii de reclamă şi publicitate în valoare de 112.900 de euro, în urma căruia, în perioada 1 octombrie 2010 – 27 decembrie 2010, firma a plătit către FC Ceahlăul 61.709,96 de lei în două facturi fiscale pentru servicii care nu au fost prestate în realitate.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a fostului director general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe şi a fostului director de marketing al FC Ceahlăul Piaţa Neamţ, pentru trafic de influenţă, dosarul fiind trimis spre judecare Tribunalului Neamţ. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.