Doi pacienţi care au murit în condiţii suspecte la Spitalul Judeţean Galaţi au fost deshumaţi, marţi, după o decizie a procurorilor de la Curtea de Apel Galaţi. Procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi a preluat ancheta în cazul a două decese care s-au produs la Spitalul Judeţean Galaţi.

Existând mai multe suspiciuni, procurorii au dispus deshumarea, în vederea efectuării necropsiei pentru a vedea dacă există date care să contureze o culpă medicală. Deocamdată, procurorii fac cercetări pentru ucidere din culpă. 

Potrivit www.viata-libera.ro, operaţiunea a avut loc în cursul zilei de marţi.  

Este vorba despre cazul unei tinere de 21 de ani care a murit, iar familia acuză că a fost diagnosticată greşit de două ori.  

Conform mamei tinerei, pe 28 octombrie, aceasta ar fi început să acuze dureri de spate, motiv pentru care a fost chemată Ambulanţa, iar tânăra a fost dusă la Spitalul Judeţean Galaţi. Femeia susţine că fata a fost diagnosticată de două ori greşit, în cele din urmă fiind operată, dar medicii nu au reuşit să îi salveze viaţa.  

De asemenea, este vorba despre un bărbat de 47 de ani, care a murit după ce a fost plimbat între spitale. 

O anchetă a fost începută la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Andrei" Galaţi, în noiembrie, după ce o femeie a reclamat că soţul ei a murit de pneumonie, în unitatea medicală, în 2 noiembrie, pentru că nu a fost internat la timp.  

Femeia a povestit că soţul ei avea 46 de ani, era vaccinat anti-COVID-19 cu schema completă şi avea o simplă pneumonie, însă medicii de la Spitalul Judeţean au refuzat să îl trateze la timp, plimbându-l între spitale şi punându-l să aştepte, în curtea spitalului, în frig, timp de 12 ore.  

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.