Omul de afaceri Dan Adamescu, cercetat de DNA pentru falimentarea Astra, a depus actele unui teren de 1,4 hectare şi a două clădiri care se întind pe un hectar, dar şi ale unor echipamente tipografice, toate valorând peste 12 milioane de euro, pentru acoperirea cauţiunii de 40 de milioane de lei stabilite de procurorii DNA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii DNA au încuviinţat cererea lui Dan Adamescu de constituire a cauţiunii în limita sumei 40.000.000 de lei prin depunerea de garanţii asupra unui teren de 14.065 de metri pătraţi şi a două corpuri de clădire, de 5.197 de metri pătraţi şi 4.931 de metri pătraţi, situate în Bucureşti.

Totodată, Adamescu a pus la dispoziţia anhchetatorilor mai multe bunuri mobile constând în echipamente tipografice, potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Toate bunurile puse la dispoziţia DNA au o valoare totală de 12.124.679 de euro.

Omul de afaceri Dan Adamescu a fost pus de procurorii DNA sub control judiciar pe cauţiune, stabilită la 40 de milioane de lei, în dosarul privind falimentarea Astra.

Adamescu este acuzat de procurorii DNA că a administrat defectuos societatea de asigurări, pentru a obţine avantaje personale.

“Administrarea defectuoasă a constat în utilizarea unor practici/metode ilegale pentru a cosmetiza situaţia financiară a societăţii Astra, măsuri de natură să acopere activitatea infracţională, dar care, în subsidiar, au determinat şi alterarea gravă a mecanismelor de funcţionare a pieţei interne a asigurărilor. Activitatea infracţională s-a desfăşurat şi în contextul presupusei complicităţi a anumitor funcţionari cu funcţii de conducere din cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) care a devenit din aprilie 2013 Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF)”, arată DNA, într-un comunicat de presă. 

În dosar sunt vizate şi alte persoane, printre care şi fiul lui Dan Adamescu, precum şi oameni din anturajul patronului Astra Asigurări, potrivit unor surse.

În 3 decembrie 2015, Tribunalul Bucureşti a admis cererea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) de intrare în faliment a Astra Asigurări, însă decizia a fost contestată la instanţa superioară. Curtea de Apel Bucureşti a fixat deja pentru data de 24 martie termenul de judecată în acest proces.

La intrarea în faliment, Astra avea în portofoliu circa 2 milioane de contracte de asigurare, din care circa 870.000 erau poliţe RCA. În octombrie 2015, Fondul de Garantare a Asiguraţilor a transferat dosarele de daună, de asigurare şi bazele de date de la Astra.

În total, au fost preluate 57.210 de dosare de daună şi peste 2 milioane de contracte de asigurare în vigoare. De asemenea, circa 18.000 de cereri de plată au fost depuse la Fond, în baza unor poliţe de asigurare emise de către Astra Asigurări, potrivit unor surse din piaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.