Doi bărbaţi judecaţi pentru că ar fi şantajat un preot, cerându-i bani ca să nu publice imagini cu acesta în timp ce întreţinea relaţii sexuale cu o femeie, au fost condamnaţi joi, la câte trei ani de închisoare cu executare, decizia instanţei fiind definitivă. Cei doi, unul absolvent de Teologie, iar celălalt membru al Coralei Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, fuseseră achitaţi de prima instanţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Curtea de Apel Constanţa a decis joi condamnarea lui Ionuţ Cristian Picu şi Marcel Marin la trei ani de închisoare, fiecare cu executare, pentru şantaj. Ei sunt obligaţi să achite împreună către partea vătămată, preotul Ciprian Stoichin, suma de 10.000 de lei reprezentând daune morale. Decizia instanţei este definitivă.

În urmă cu un an cei doi bărbaţi fuseseră achitaţi de către Judecătoria Constanţa, instanţa apreciind atunci că fapta nu există.

Procurorii au stabilit că preotul Ciprian Stoichin a mers la începutul anului 2012 la locuinţa unei femei pentru a-i sfinţi acesteia locuinţa. După câteva zile, femeia l-a chemat din nou pe preot la ea acasă, iar cu această ocazie au întreţinut relaţii sexuale. Scenele au fost filmate, iar o parte din materialul înregistrat i-a fost prezentat preotului Ciprian Stoichin de către Ionuţ Cristian Picu şi Marcel Marin.

Cei doi bărbaţi i-au cerut preotului 15.000 de euro pentru a nu da publicităţii imaginile, însă acesta a refuzat şi a sesizat autorităţile, care au început o anchetă în acest caz.

Ionuţ Cristian Picu, fost absolvent de Teologie, şi Marcel Marin, fost membru al Coralei Armonia, care aparţine de Arhiepiscopia Tomisului, au fost trimişi în judecată pentru şantaj.

Preotul Ciprian Stoichin este consilier administrativ bisericesc la Arhiepiscopia Tomisului. Aceasta fost trimis în judecată de DNA în primăvara acestui an pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, într-un dosar împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.