Procurorul-şef al DIICOT, Felix Bănilă, a fost întrebat, marţi, în legătură cu cazul Caracal, dacă exclude varianta ca Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie, să fie în viaţă, el răspunzând că nu este exclusă nicio variantă, având în vedere că rezultatele testelor ADN în cazul acesteia nu au fost concludente.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Întrebat, la venirea la CSM, dacă exclude varianta ca Luiza Melencu să fie în viaţă, Bănilă a răspuns: "Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente şi de aceea, la momentul acesta, nu putem exclude nicio variantă".

DIICOT a anunţat, în 17 august, că a primit de la Institutul Naţional de Medicină Legală constatările preliminare ale expertizei genetice judiciare în urma expertizării unei părţi dintre probele ridicate de la liziera de pădure, respectiv fragmente osoase de natură umană. "Având în vedere starea de calcinare excesivă a acestora, ca urmare a acţiunii factorilor fizico - chimici la care a fost supus materialul biologic osos, nu s-a putut evidenţia niciun profil ADN", arată DIICOT.

Procurorii DIICOT-Structura Centrală au reiterat Institutului Naţional de Medicină Legală ”Mina Minovici” dispoziţia de efectuare în continuare, în regim de urgenţă, a expertizei genetice judiciare asupra întregului material probator, inclusiv asupra dinţilor şi a altor mijloace materiale de probă găsite cu ocazia cercetării la faţa locului.
 
Anterior, raportul preliminar de expertiză medico-legală antropologică a arătat că fragmentele osoase examinate, care au fost găsite la liziera pădurii, provin de la o persoană de sex feminin cu vârsta cuprinsă între 15-19 ani şi sunt altele decât cele descoperite la locuinţa lui Gheorghe Dincă, despre care s-a confirmat că sunt rămăşiţele Alexandrei Măceşanu.
 
Purtătorul de cuvânt al DIICOT, Mihaela Porime, declara, în 5 august, că anchetatorii au găsit, în pădurea de lângă Caracal, fragmente osoase arse şi cenunşă, care erau într-un sac şi care vor fi analizate. Potrivit acesteia, Gheorghe Dincă susţine că a ucis-o pe Luiza Melencu în ziua răpirii şi că rămăşiţele îi aparţin acesteia.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.