Ministrul Afacerilor Interne Carmen Dan a declarat luni, despre acuzaţiile aduse DNA de către deputatul Vlad Cosma, că este responsabilitatea mai multor instituţii să ia decizii şi să îndrepte lucrurile, pentru că "aşa ceva nu e nici normal, nici acceptabil".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Nu cred că există cineva, cel puţin în ţara asta, care să nu fi urmărit tot ce s-a întâmplat. Încă o dată constat cu tristeţe că nu trăim într-o perioadă de normalitate. Este clar că nu este normal să se întâmple ceea ce s-a expus aseară în spaţiul public. Cred că este în responsabilitatea mai multor instituţii să ia decizii şi să îndrepte lucrurile, pentru că aşa ceva nu e nici normal, nici acceptabil. Eu salut iniţiativa şi responsabilizarea Inspecţiei Judiciare şi înţeleg că şi CSM a luat deja o poziţie. Sunt deja semnale că lucrurile trebuie neapărat îndreptate pe un făgaş de normalitate”, a declarat Carmen Dan.

Antena 3 a difuzat duminică seară înregistrări furnizate de Vlad Cosma din care ar rezulta că şeful DNA Ploieşti Lucian Onea i-ar fi cerut să modifice acte, probe care ar fi fost folosite ulterior în dosarul lui Sebastian Ghiţă.

De asemenea, în emisiune a fost şi procurorul Mihaiela Iorga, care a relatat că că şefa DNA Laura Codruţa Kovesik a chemat-o şi a întrebat-o dacă nu poate urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier, argumentul lui Kovesi fiind că acesta o va numi ministru al Justiţiei pe Dana Gîrbovan, şefa UNJR, ceea ce nu ar fi bine pentru DNA. De asemenea, Iorga a vorbit şi despre imixtiuni ale lui Kovesi în dosare.

Ulterior, fostul deputat Sebastian Ghiţă a reluat afirmaţiile conform cărora a avut o relaţie apropiată cu Laura Codruţa Kovesi.

DNA a răspus acuzaţiilor difuzând transcrierea unor discuţii cu persoane care ar fi cerut o situaţie juridică favorabilă lui Vlad Cosma şi tatălui său şi ameninţând că vor apărea la TV înregistrări şi montaje din anchete menite să discrediteze procurorii.

DNA Ploieşti nu a falsificat niciodată probe şi a respectat întotdeauna legea, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, şeful DNA Ploieşti, Lucian Onea. El a spus că procurorii structurii pe care o conduce au fost avertizaţi de persoane din anturajul lui Vlad Cosma că va urma un atac, ceea ce s-a şi întâmplat, dar nu vor ceda presiunilor, chiar dacă acestea sunt din ce în ce mai agresive. Şeful DNA Ploieşti a precizat că chiar astăzi a solicitat Inspecţiei Judiciare (IJ) să facă verificări, fiind în joc reputaţia procurorilor.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.