Avocatul ieşean Iulian Gafon a fost condamant, vineri, la cinci ani şi patru luni de închisoare, după ce, în toamna anului trecut, a accidentat mortal un bărbat, iar apoi a fugit de la locul accidentului, poliţiştii stabilind că avocatul conducea şi sub influenţa alcoolului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Magistraţii Curţii de Apel din Iaşi au decis, vineri, condamnarea avocatului ieşean Iulian Gafon la cinci ani şi patru luni de închisoare, după ce a comis în septembrie 2016 un accident soldat cu moartea unui bărbat din Iaşi.

Avocatul ieşean a fost acuzat de ucidere din culpă, conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului, conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului.

Totodată, instanţa i-a interzis dreptul de a conduce autovehicule pentru o perioadă de doi ani.

Decizia judecătorilor Curţii de Apel din Iaşi poate fi atacată cu recurs.

În septembrie 2016, avocatul ieşean Iulian Gafon, care conducea un autoturism sub influenţa alcoolului, a fost reţinut de către procurori după ce a accidentat mortal un bărbat, apoi a fugit, fiind prins ulterior de poliţiştii ieşeni.

Accidentul în care a fost implicat avocatul Iulian Gafon, membru în Baroul Iaşi, a avut loc pe şoseaua Nicolina din municipiu.

Autoturismul pe care acesta îl conducea a lovit un bărbat de 57 de ani, care aştepta în dreptul unei treceri de pietoni, culoarea verde a semaforului.

Victima, care se afla împreună cu soţia sa, a fost lovită în plin, fiind luată pe capotă şi târâtă mai mulţi metri. Martorii oculari susţin că şoferul nu ar fi frânat.

La faţa locului a sosit un echipaj al ambulanţei, însă medicii nu au mai putut salva viaţa bărbatului. Soţia victimei a făcut un atac de panică, necesitând îngrijiri medicale.

Avocatul a fugit de la locul accidentului, însă a fost prins la scurt timp de poliţiştii rutieri, pe o stradă situată în apropiere.

Poliţiştii au constatat că Iulian Gafon avea o alcoolemie de 1,23 la mie, iar în urma audierilor avocatul a fost reţinut.

În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că pemisul de conducere îi era suspendat încă din luna iunie, după ce a fost prins băut la volan.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.