Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a avut, marţi, o discuţie cu reprezentanţii mediului judiciar din Caraş-Severin, în urma căreia a declarat că sunt necesare investiţii în sedii noi pentru instanţe, parchete sau modernizarea celor existente. În acest context, ea a amintit despre acordul cu Banca Mondială pentru obţinerea unei finanţări în astfel de proiecte importante, unul dintre ele fiind reabilitarea sediului Judecătoriei Oraviţa.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Resursa umană rămâne o mare provocare. Mai ales în acest judeţ. Ne implicăm activ în găsirea soluţiilor. Calitatea actului de justiţie este determinată şi de profesionalismul oamenilor. Şi reprezentaţii parchetelor se confruntă cu deficitul de resursă umană. Sunt convinsă că vom găsi împreună rezolvare. Chiar săptămâna trecută, CSM a scos la concurs 300 posturi pentru auditori de justiţie, precum şi 250 de posturi pentru judecători şi 147 pentru procurori. În plus, va trebui să găsim o soluţie pentru a păstra magistraţii în acest judeţ. O să discut cu administraţia locală şi ANL problemele locative, pentru a putea stimula magistraţii Ca avocat, dar şi ca ministru, am ascultat şi dificultăţile colegilor din Baroul Caraş-Severin. Pe unele le ştiam de când profesam şi eu, altele sunt noi. Pentru toate găsim soluţii, prin dialog constructiv”, a afirmat Alina Gorghiu, după discuţiile de marţi cu reprezentanţii mediului judiciar din Caraş-Severin.

Ministrul Justiţiei a adăugat că cel mai drag proiectt este cel privind educaţia juridică în şcoli. Gorghiu a mai precizat ccă sunt necesare investiţii în sedii noi pentru instanţe, parchete sau este nevoie de modernizarea celor existente.

„Am discutat şi despre proiecte. Cel mai drag mie este cel privind educaţia juridică în şcoli. Le mulţumesc pentru implicare. Investiţiile! Este nevoie de sedii noi pentru instanţe, parchete sau de modernizarea celor existente. Le-am transmis că, printr-un nou acord cu Banca Mondială, vom obţine în continuare finanţare pentru astfel de proiecte importante pentru Justiţia din România! Pentru Caraş-Severin este o veste importantă. Pentru că este inclus şi proiectul de reabilitare a sediului Judecătoriei Oraviţa”, a completat Gorghiu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.