Ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a avut, miercuri, o întâlnire cu şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România Ramona Chiriac, iar printre subiectele abordate s-a numărat legea pensiilor de serviciu, atingerea ţintelor din PNRR, cât şi îndeplinirea recomandărilor din Raportul 2023 privind statul de drept.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Astăzi, am avut o întâlnire cu Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România.

Cele mai importante subiecte:

- Legea pensiilor de serviciu. Deciziile CCR trebuie respectate, iar Parlamentul trebuie sa găsească o formulă de echilibru între jurisprudenţa CCR şi ceea ce este prevăzut în PNRR. Trebuie găsit un sistem echitabil şi sustenabil.
- Atingerea ţintelor PNRR. Ministerul Justiţiei este direct implicat în îndeplinirea jaloanelor PNRR din domeniul justiţiei.


- Îndeplinirea recomandărilor din Raportul din 2023 privind statul de drept. Este cel mai bun Raport al României de până acum.
- Egalitate. Am discutat amândouă şi despre cauza femeilor în societate. Femeile trebuie să fie respectate şi în mediul public, şi în mediul privat. Şi mai sunt multe de făcut în acest sens”, a scris Alina Gorghiu, miercuri pe Facebook.

Ministrul Justiţiei a adăugat că i-a mulţumit şefei Reprezentanţei Comisiei Europene pentru suportul constant pe care Comisia Europeană l-a acordat României.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.