Deţinutul care a atacat, în luna mai 2016, cu un ciob de sticlă o judecătoare din Aiud chiar în sala de judecată a fost condamnat de Curtea de Apel Alba Iulia la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare pentru ultraj şi tentativă de lipsire de libertate, decizia fiind definitivă, iar pedeapsa adăugându-se celei pe care acesta deja o execută în penitenciar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Cosmin Muntean, a declarat, sâmbătă, pentru News.ro, că instanţa a admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba, dar şi de Varga Augustin, deţinutul care a atact cu un ciob de sticlă o judecătoare, împotriva sentinţei penale prin care Tribunalul Alba l-a condamnat la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare.

Muntean a spus că instanţa Curţii de Apel Alba Iulia a decis să desfiinţeze sentinţa tribunalului şi a redus pedeapsa aplicată inculpatului de la patru ani şi opt luni la trei ani şi patru luni pentru ultraj şi tentativă de lipsire de libertate în mod ilegal.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia este definitivă, iar motivarea acestei sentinţe urmează să fie făcută public ulterior.

Deţinutul care a atacat, în luna mai 2016, cu un ciob de sticlă o judecătoare din Aiud chiar în sala de judecată a fost condamnat în acest an de Tribunalul Alba la patru ani şi opt luni de închisoare cu executare, decizia fiind atacată atât de către inculpat, cât şi de Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba.

Bărbatul este acuzat că a atacat în luna mai 2016 o judecătoare de la Judecătoria Aiud în sala de judecată deţinutul care avea un ciob de sticlă asupra sa fiind imobilizat de gardieni înainte de a o răni pe femeie. Deţinutul a încercat apoi să se sinucidă provocându-şi cu acelaşi ciob o rană la gât.

Purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia, Aurelian Mocan, declara atunci pentru News.ro că incidentul s-a produs la Judecătoria Aiud, în timpul desfăşurării şedinţei de judecată în cadrul căreia se judecau cauze penale. Mocan spunea că unul dintre deţinuţii aduşi în sală pentru că se judeca o contestaţie depusă de acesta a atacat-o la finalul şedinţei de judecată pe judecătoare cu un ciob de sticlă.

”În concret, această persoană a încercat să agreseze preşedintele completului de judecată, în timp ce se desfăşura operaţiunea de conducere a deţinuţilor în afara sălii de judecată, cu un obiect tăietor/înţepător, ciob de sticlă. În urma acestei încercări preşedintele completului de judecată nu a suferit leziuni. Persoana deţinută s-a autoagresat cu obiectul respectiv, imediat după încercarea nereuşită de a agresa preşedintele completului, provocându-şi leziuni sângerânde motiv pentru care a fost imediat transportat la spital”, afirma Mocan.

Parchetul Tribunalului Alba a deschis un dosar în acest caz, iar ulterior a decis trimiterea bărbatului în judecată pentru ultraj judiciar prin modalitatea tentativei de omor. 

Deţinutul care a atacat-o pe judecătoare este încarcerat la Penitenciarul Aiud, având de ispăşit o pedeapsă de şase ani şi patru luni pentru tâlhărie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.