Agenţia Naţională de Integritate a transmis, miercuri, că ultimul raport al Comisiei Europene arată că toate recomandările adresate instituţiei pot fi considerate îndeplinite.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Raportul Comisiei Europene cu privire la progresele înregistrate de România în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) apreciază faptul că «pe baza analizei obiectivului de referinţă 2, toate recomandările pot fi considerate îndeplinite în mod satisfăcător»”, a transmis, miercuri, Agenţia Naţională de Integritate.  

Sursa citată a precizat că, potrivit raportului MCV, ”s-au înregistrat o serie de evoluţii pozitive în ceea ce priveşte activitatea ANI", iar „faptul că începând din 2022 declaraţiile de avere şi de interese trebuie completate electronic şi sunt disponibile online pentru public a sporit transparenţa şi a facilitat activitatea ANI". 

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

”Experţii Comisiei Europene remarcă eficienţa Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi măsurile întreprinse în vederea îmbunătăţirii instrumentelor sale. Totodată, raportul subliniază faptul că s-au înregistrat progrese considerabile în elaborarea unui cadru legal de integritate cuprinzător, iar «consolidarea legilor privind integritatea, incompatibilităţile şi conflictele de interese (...) ar asigura o bază stabilă pentru viitor». De altfel, consolidarea cadrului juridic de integritate reprezintă un jalon din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a mai transmis instituţia.  

 Potrivit acesteia, cu referire la recomandarea privind Sistemul PREVENT, documentul apreciază faptul că ”a fost deja îndeplinită în 2018, iar faptul că rezultatele sale pozitive s-au menţinut este o dovadă a viabilităţii acestuia". 

Comisia Europeană va continua să analizeze evoluţiile legate de cadrul legal de integritate şi de punerea sa în aplicare, în rapoartele privind statul de drept. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.