Distrugerea barajului Kahovka a inundat o zonă de 600 de kilometri pătraţi în sudul Ucrainei, atât pe malul drept al fluviului Nipru - aflat sub controlul Ucrainei -, cât şi pe malul stâng - ocupat de Rusia -, anunţă joi guvernatorul ucrainean al regiunii Herson, Oleksandr Produkin, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Şase sute de kilometri pătraţi au fost inundaţi în regiunea Herson”, anunţă guvernatorul pe reţele de socializare.

Aproximativ ”32% (din supragfaţa inundată) se află pe malul drept (controlat de ucraineni), iar 68% pe maulul stâng (controlat de ruşi)”, precizează Oleksandr Produkin.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a salutat joi munca salvatorilor ucraineni, într-o vizită în oraşul Herson, sinistrat de inundaţii după distrugerea Barajului Kahovka, situat în amonte, pe fluviul Nipru.

”Sarcina noatră este să protejăm vieţi şi să ajutăm oameni cât mai mult posibil. Mulţumesc salvatorilor şi voluntarilor”, a salutat şeful statului ucrainean pe reţele de socializare.

Zelenski apare într-o înregistrare video, publicată împreună cu acest mesaj, discutând cu oficiali.

El este în mod vizibil emoţionat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.