Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat, marţi seară, că 156 de femei şi copii au fost evacuaţi din oţelăria Azovstal din Mariupol şi sunt acum la Zaporojie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“În sfârşit avem primul rezultat al operaţiunii noastre de evacuare din oţelăria Azovstal din Mariupol, pe care o organizăm de mult timp. Au fost necesare multe eforturi, negocieri îndelungate şi diverse medieri.

Astăzi, 156 de oameni au sosit în Zaporojie. Femei şi copii. Au fost în adăposturi peste două luni. Imaginaţi-vă! De exemplu, un copil are şase luni, din care două le-a petrecut în subteran, ferindu-se de bombardamente. În sfârşit aceşti oameni sunt total în siguranţă. Ei vor primi ajutor”, a afirmat Zelenski.

El a precizat că le este recunoscător celor de care a depins salvarea oamenilor din Mariupol. “Celor care au fost de acord şi care au ajutat. Le sunt recunoscător tuturor celor care au asigurat transportul fizic al oamenilor prin coridorul umanitar”.

Zelenski a menţionat că eforturile continuă pentru ca toţi cei rămaşi în Mariupol şi Azovstal să fie evacuaţi. “Este dificil. Însă avem nevoie de toţi cei care stau acolo: civili şi militari. Nu a existat vreo zi în care să nu vorbim despre această problemă, în care oamenii noştri nu au încercat să o rezolve. Da, am reuşit să obţinem o încetare a focului de aproape trei zile ca să funcţioneze coridorul umanitar”, a adăugat el.

Preşedintele ucrainean a mai declarat că trupele Rusiei continuă să atace Azovstal. “Dar mi s-a spus de multe ori că nimeni nu poate fi salvat. Că este imposibil. Şi astăzi 156 de oameni sunt în Zaporojie. Aceasta încă nu este o victorie, dar este deja un rezultat. Şi cred că sunt şanse să îi salvăm şi pe ceilalţi oameni ai noştri”, a afirmat Zelenski.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.