Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a primit joi, în Parlamentul European, la Bruxelles un steag al Uniunii Europene (UE) pe care l-a ţinut împreună cu preşedinta PE Roberta Metsola, în aplauzele eurodeputaţilor, relatează BBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina, Republica Moldova şi Georgia au cerut să adere la UE după invazia Ucrainei de către Rusia, la 24 februarie 2022, iar în iunie Ucraina şi Republica Moldova au primit statutul de state candidate la aderarea la UE.

Zelenski le-a mulţumit, în discurul pe care l-a susţinut joi în Parlamentul European, liderilor europeni pentru că ajută Ucraina ”să apere modul european de viaţă”.

Ucraina şi UE sunt în mod ”evident” mai puternice prin ”abordafrrea lor de principiu şi energică (potrivit căreia) suntem toţi egali”.

Zelenski şi-a încheiat discursul invitându toată asistenţa în Ucraina.

”Glorie Ucrainei”, a declarat el în aplauzele asistenţei.

Zelenski a fost ovaţionat în picioare - a doua oară - la mijlocul discursului său în PE.

El a mulţimit UE pentru spijinul pe care-l acordă ucrainenilor, celor care au ”răspândit adevărul” despre agresiunea Rusiei şi celor care susţin în continuare Ucraina.

Preşedintele ucrainean a mulţumit UE pentru furnitorui vitale - armament, furnituri, echipament energetic şi carburant.

El a îndemnat Uniunea ”să păstreze această direcţie” în susţinerea Ucrainei.

”Trebuie să ne apărăm pe noi înşine. Acest lucru este important nu doar pentru statele din Europa, nu doar pentru comunităţile şi societăţile din Europa”, a subliniat el.

”Indiferent cine suntem, luptăm întotdeauna împotriva lipsei de respect”, a declarat el.

”Condiţia prealabilă a (viselor noastre pentru copii şi strănepoţii noştri) este pacea şi securitatea”, a declarat Zelenski.

Niciuna dintre ele nu va fi garantată dacă ”nu învingem forţa antieuropeană care încearcă să ne fure tuturor Europa noastră”, a subliniat el.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.