Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski o îndeamnă joi, într-un interviu acordat postului francez BFMTV, pe candidata la preşedinţie Marine Le Pen, conducătoarea extremei drepte, acuzată de o apropiere faţă de Rusia, să recunoască faptul că s-a înşelat şi şi-a exprimat speranţa ”să nu-şi piardă” relaţiile cu preşedintele francez în exerciţiu Emmanuel Macron, care o înfruntă duminică în turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Dacă doamna candidată înţelege că s-a înşelat (...), relaţia noastră s-ar putea schimba”, a declarat la BFMTV şeful statului ucrainean într-un interviu de la Kiev.

Însă, a adăugat el, ”nu sunt convins că am dreptul, azi, să influenţez ceea ce se întâmplă la voi”.

Marine Le Pen şi Emmanuel Macron, care se înfruntă în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale franceze, duminică, participă miercuri seara la o dezbatere televizată.

”Vreau să spun că, evident, am relaţii cu Emmanuel Macron şi nu aş vrea să le pierd”, a declarat Zelenski.

Lui Marine Le Pen i s-a interzis intrarea pe teritoriul Ucrainei în ianuarie 2017, după ce a apărat anexarea Peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia, în 2014, considerată ilegală de către comunitatea internaţională.

Candidata Rassemblement National (RN, extremă dreapta) a condamnat invazia Ucrainei de către Rusia, însă a pledat din nou, săptămâna trecută, în favoarea unei ”apropieri strategice între NATO şi Rusia” după încheierea războiului rus în Ucraina.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.