Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a felicitat pe regele Charles al III-a după încoronare, eveniment la care Ucraina a fost reprezentată de Olena Zelenska şi de premierul Denîs Şmîhal.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Prim-ministrul Ucrainei şi Prima Doamnă a Ucrainei reprezintă astăzi ţara noastră în Regatul Unit, unde a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea şi a Reginei Camilla.

În numele întregului popor ucrainean, felicit Majestăţile Lor, adevăraţi prieteni ai Ucrainei, pentru acest eveniment istoric care începe o nouă eră a monarhiei britanice. Îi doresc regelui Charles al III-lea mulţi ani de domnie şi poporului Regatului Unit îi doresc prosperitate şi victorii comune cu noi.

A fost o onoare pentru mine să îl cunosc personal pe Majestatea Sa la Londra, îmi amintesc conversaţia noastră, îmi amintesc de emoţia sinceră pentru Ucraina şi ucraineni. Şi vă mulţumesc pentru sprijin! Mulţumesc tuturor britanicilor!”, a spus Zelenski în discursul său de sâmbătă.

La opt luni după ce a devenit rege, Charles al III-lea a fost încoronat, sâmbătă, la Westminster Abbey, în cadrul unei ample ceremonii religioase, în faţa a aproape 2.300 de invitaţi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.