După ce miercuri preşedintele Ucrainei a fost în Doneţk, în apropiere de Bahmut, unde au loc cele mai aprige lupte, apoi la Harkov, Volodimir Zelenski a vizitat joi regiunea Herson, aflată pe linia frontului din sudul ţării, la câteva luni după ce o parte din ea a fost eliberată de sub ocupaţia rusă, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"O vizită de lucru în regiunea Herson. Satul Posad Pokrovske, unde multe case şi facilităţi de infrastructură socială au fost avariate ca urmare a agresiunii la scară largă a Rusiei", a scris Volodimir Zelenski într-o postare pe Telegram. "Electricitatea şi alimentarea cu apă sunt în curs de restabilire, un ambulatoriu medical este în curs de reconstrucţie, iar oamenii se întorc.Am vorbit cu localnicii despre problemele şi nevoile lor actuale. Vom restabili şi reconstrui totul", a promis Zelenski.

Forţele ruseşti au distrus o mare parte din infrastructura energetică din Herson înainte de a se retrage pe malul estic al fluviului Nipru. Câteva luni mai târziu, părţile adverse de pe cele două maluri continuă atacurile reciproce, cu lovituri de artilerie, de o parte şi de alta, ceea ce a îngreunat lucrările de reparaţii, iar întreruperile de energie electrică rămân frecvente.



Zelenski le-a acordat medalii militarilor din regiune şi a vizitat una dintre instalaţiile energetice din regiune. "Am luat în considerare restabilirea alimentării cu energie electrică în teritoriile eliberate şi repararea echipamentelor distruse ca urmare a bombardamentelor ruseşti", a declarat el. "Trebuie să asigurăm restabilirea şi protecţia completă a sectorului nostru energetic", a spus preşedintele.



Miercuri, Zelenski a făcut o vizită surpriză soldaţilor care luptă la Bahmut, pe care i-a medaliat şi i-a încurajat, apoi a vizitat răniţii la un spital din regiunea estică Doneţk, în apropiere de linia frontului. A mers apoi la Harkov, un alt oraş vizat de atacurile ruşilor, despre care a spus că este esenţial să rămână puternic, pentru că dă putere întregului est. Şi la Harkov el a spus că a vorbit cu autorităţile locale despre cum să reconstruiască şi cum să îmbunătăţească viaţa locuitorilor care au rămas în oraş, în ciuda războiului. Miercuri, Volodimir Zelenski şi-a înregistrat mesajul pe care îl transmite în fiecare seară ucrainenilor în ceea ce părea subsolul unei clădiri transformat în adăpost şi este probabil ca liderul ucrainean să nu se fi întors miercuri la Kiev, ci să fi înnoptat în zonele pe care le vizitează.

CITEȘTE ȘI Zelenski: Este dureros să priveşti oraşele din Donbas, în care Rusia a adus suferinţă şi ruină teribilă / Este foarte important ca Harkovul să rămână puternic. El dă putere întregului nostru est

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.