Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, duminică, într-un discurs, că Rusia nu va reuşi să îi ia pacea Ucrainei şi că este important ca ruşii să primească semnale că nu vor fi iertaţi pentru niiciunul diintre actele lor de teroare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Astăzi sărbătorim ziua poliţiştilor noştri de frontieră din Ucraina. Ei au fost primii care s-au confruntat cu ocupantul din est, apără graniţa ferm - de la Volyn până în regiunea Harkov şi cu siguranţă se vor întoarce în toate punctele graniţei noastre de stat din Donbas şi Crimeea. Va veni cu siguranţă ziua în care controlul la frontieră ucraineană pentru pasagerii pe aeroporturile internaţionale din Doneţk şi Simferopol va fi din nou ceva destul de obişnuit. Invadatorul cu siguranţă nu va reuşi să ne ia pacea, care este o parte firească a caracterului ucrainean... Pace şi dorinţa de libertate pentru întregul nostru stat, pentru toate regiunile, oraşele şi comunităţile noastre. Cu siguranţă o vom câştiga”, a spus Zelenski.

El a menţionat că a avut o nouă diiscuţie cu preşedintele francez Emmanuel Macron. “Am vorbit cu preşedintele francez Macron - ca de fiecare dată, a fost o conversaţie lungă şi semnificativă. Ne coordonăm poziţiile pentru a oferi şi mai multă putere soldaţilor noştri şi pentru a grăbi sfârşitul războiului cu victoria noastră. Sunt recunoscător Franţei şi lui Emmanuel personal pentru sprijinirea ţării noastre şi a poporului nostru. Acum, în această conversaţie, domnul preşedinte a confirmat furnizarea exactă a ceea ce am menţionat în conversaţia anterioară. Viteza şi specificitatea răspunsului sunt foarte importante, este ceva care ne îmbunătăţeşte foarte mult capacităţile. Mulţumesc pentru acest pachet de arme!”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

“Este foarte important ca Rusia să primească semnale din ce în ce mai puternice că lumea nu va ierta niciunul dintre actele sale de teroare. Şi că tot mai mulţi jucători la nivel mondial sunt absolut hotărâţi în susţinerea regimului de sancţiuni împotriva Rusiei pentru teroare”, a adăugat el.

Zelenski le-a mulţumit ţărilor care ajută Ucraina în lupta împotriva Rusiei.

Mulţumesc fiecărei persoane din lume care ajută la întărirea izolării teroriştilor şi la oprirea oricărei livrări de arme şi componente ale acestora către terorişti, care lucrează pentru blocarea complexului militar-industrial rus şi pentru consolidarea capacităţilor de apărare ale întregii Europe.

După această săptămână, aş dori să le mulţumesc în mod special partenerilor noştri din Danemarca pentru Caesar; Sloveniei pentru vehicule blindate; Spaniei pentru tancuri şi Germaniei pentru intenţii suplimentare de apărare în ceea ce priveşte vehiculele blindate şi obuzele şi pentru apărarea aeriană... Sunt recunoscător Americii pentru finanţarea în valoare de 1,250 milirde de dolari pentru a ne sprijini bugetul şi rezistenţa. Sunt recunoscător Ţărilor de Jos pentru decizia parlamentară de a instrui soldaţii ucraineni pe sisteme occidentale avansate. Sunt recunoscător Italiei pentru eforturile depuse de a ne reconstrui ţara cât mai curând posibil. Sunt recunoscător Croaţiei pentru noua sa asistenţă în tratarea apărătorilor noştri răniţi în luptă”, a spus el.

Rămânând cât mai uniţi posibil, menţinând cea mai mare poziţie de principiu pentru a ne proteja valorile comune şi implementând cât mai repede acordurile de apărare, cu toţii împreună în Ucraina, în Europa, în lume, vom putea împiedica Rusia să prelungească războiul şi să restabilim o pace normală, justă”, a conchis preşedintele Ucrainei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.