Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a decorat miercuri, în Biroul Oval, la Casa Albă, pe preşedintele american Joe Biden cu cel mai înalt titlu onorific pe care-l poate conferi, de ”Erou al Ucrainei”, după ce cei doi lideri au vorbit cu presa, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zelenski i-a mulţumit lui Biden şi Congresului Statelor Unite pentru susţinerea lor şi şi-a exprimat aprecierea faţă de poporul american.

”Vă mulţumesc foarte mult, domnule preşedinte. Bineînţeles, mulţumesc susţinerii bipartizane, mulţumesc Congresului şi mulţumesc din partea oamenilor obişnuiţi oamenilor voştri obişnuiţi, americanilor. Apreciez, cu adevărat”, a declarat şeful statului ucrainean.

Zelenski i-a acordat apoi omologului său titlul de ”Erou al Ucrainei”, care, a declarat el, i-a fost înmmânat de către un un căpitan din armata ucrainerană care luptă în regiunea Donbas.

”Un tip care este cu adevărat, cu adevărat, un erou, un căpitan adevărat. Iar el mi-a cerut să înmânez titlul său preşedintelui Biden”, a declarat Zelenski.

”El este foarte curajos şi a spus că-i dă (titlul său) unui preşedinte foarte curajos. Iar eu vreau să vi-l dau dumneavoastră. Aceasta este o cruce a Meritului Militar”, a declatrat Zelenski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.