Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski denunţă joi un ”atac demn de dispreţ şi cinic” rus în al doilea cel mai important oraş ucrainean, Harkov, în care patru persoane - inclusiv trei salvatori - au fost ucise în noaptea de miercuri spre joi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un atac demn de dispreţ şi cinic” a ucis o civilă şi tri salvatori care tocmai sosiseră la faţa locului unui prim atac, denunţă pe Telegram Volodimir Zelenski.

Preşedintele ucrainean cere de luni de zile Occidentului să-i furnizeze sisteme de apărare aeriană suplimentare.

Patru persoane au fost ucise, iar alte peste zece au fost rănite în noaptea de miercuri spre joi, în noi atacuri ruseşti la Harkov, au anunţat autorităţile.

Trei salvatori au murit după un ”al doilea atac” al unui loc care tocmai a fost combardat, într-un ”cartier dens populat din harkov”, a anunţat primarul oraşului, Igor Terehov.

O persoană a fost ucisă într-un atac vizând un imobil rezidenţial în alt cartier, a anunţat el.

Comandantul regiunii militare Harkov, Oleg Sînegubov, a anunţat un atac cu ”cel puţin 15 drone” inamice, dintre care unle au fost doborâte de apărarea antiaeriană.

Oraşele Ucrainei sunt ţintite aproape în fiecare noapte în atacuri ruseşti.

Harkovul, care se află în apropierea frontierei, în nord-estul Ucrainei, este unul dintre oraşele luate cu regularitate ca ţintă.

Oficiali ucraineni îşi multiplică strigătele de alarmă pentru ca aliaţii din Occident să livree Ucrainei mijloace de apărare antiaeriană suplimentare - mai ales sisteme americane moderne de tip PATRIOT.

Ajutorul militar al Statelor Unite destinat Ucrainei a secat, din cauza opoziţiei taberei republicane a lui Donald Trump, care blochează o anvelopă în valoare de aproximativ 60 de miliarde de dolari, promisă de preşedintele democrat Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.