Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a catalogat pe liderii ruşi drept ”terorişti” şi ”scursuri însetate de sânge” după bombardarea unei coloane de civili care aşteptau să primească ajutor umanitar, la Zaporijjea, soldată cu cel puţin 25 de morţi şi 50 de răniţi, vineri, ziua prevăzută de Moscobva a anexării a patru regiuni ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numai terorişti totali pot să facă asta şi nu au ce căuta în lumea civilizată”, a denuţat într-o postare pe Telegram Volodimir Zelenski.

”Scursuri însetate de sânge! Veţi răspunde cu siguranţă pentru fiecare viaţă ucraineană pierdută!”, tină el în continuare.

Un bilanţ anterior anunţa 23 de morţi în bombardamentul de la Zaporijjea.

Reprezentanţi proruşi ai ocupaţiei acuză Kievul de acest bombardament sângeros.

”Combatanţii ucraineni au comis un nou act teroritst. Văzând că populaţia se deplasa în masă în partea (ocupată) din Zaporijjea, ei au lovit o coloană de zeci de maşini civile”, a acuzat într-o postare pe Telegram un reprezentant al ocupaţiei la nivel regional, Vladimir Rogov.

Cele două tabere au difuzat imagini în care apar vehicule cu geamuri sparte şi cadavre.

În regiunea Herson, în sudul Ucrainei, un reprezentant al administraţiei ruse de ocupaţie, Aleksei Katerinicev, a fost ucis în noaptea de joi spre vineri, într-un atac ucrainean, au anunţat autorităţile locale.

Aleksei Katerinicev, prim-adjunctul şefului administraţiei de ocupaţie a regiunii Herson, însărcinat cu securitatea, a fost ucis ”într-un atac precis” al forţelor ucrainene, cu două rachete lansate cu un sistem de tip HIMARS asupra locuinţăei acestuia, a anunţat un cadru al ocupaţiei, Kiril Stremusov, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

Hersonul şi Zaporijjea, aflate parţial sub controul rus în sudul Ucrainei, sunt două dintre cele patru regiuni pe care Rusia le anexează vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.