Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a afirmat, joi, într-un discurs cu ocazia Zilei statalităţii Ucrainei, că ţara sa nu este nici colonie, nici enclavă şi nici protectorat, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Luptăm în fiecare zi pentru ca toţi cei de pe planetă să înţeleagă în sfârşit: nu suntem o colonie, nici o enclavă şi nici un protectorat”, a spus Zelenski.

El a precizat că “viaţa în captivitate nu este viaţă” şi a promis că ucrainenii vor “lupta pentru statalitate până la final, până la ultima suflare, până la ultimul glonţ, până la ultimul soldat”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

“Nu ne vom opri până la eliberarea ultimei palme de pământ ucrainean. Nu vom avea odihnă până la eliberarea ultimului sat, ultimei case, ultimei fântâni, ultimului cireş, ultimei salcii”, a adăugat preşedintele Ucrainei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.