Cel puţin 27 de persoane au fost ucise, iar alte 35 au fost rănite luni, într-un atac sinucigaş cu bombă într-o moschee şiită aglomerată din capitala afganp Kabul, au declarat oficiali afgani, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul a intrat în Moscheea Baqir ul Olum în timpul unei ceremonii religioase, a anunţat Ministerul de Interne într-un comunicat.

Fraidoon Obaidi, şeful Departamentul pentru Anchete Penale din cadrul Poliţiei din Kabul, a declarat că cel puţin 27 de persoane au fost ucise, iar lte 35 rănite în explozie.

Atacul nu a fost revendicat imediat.

În pofida faptului că Afganistanul nu a fost afectat de un război interreligios, ca alte ţări din Orientul Mijlociu, acest atac relevă o nouă desensiune etnică pe care o poate lua războiul vechi de zeci de ani care devastează ţara.

În iulie, peste 80 de persoane au fost ucise într-un atac, la o demonstraţie a minorităţii şiite hazara, revendicat de jihadişti din cadrul Statului islamic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.