Până la 70 de locuinţe au fost avariate sau distruse la Tathra, un sat balnear situat pe coasta de sud a statului australian New South Wales, devastat de un incendiu de vegataţie violent, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Temperaturi mari şi rafale violente de vânt au alimentat incendii de vegetaţie în Australia, care au făcut zeci de case scrum şi au ucis vite, au anunţat autorităţile.

Aproximativ 40.000 de hectare de vegetaţie au ars în sud-vestul statului vecin Victoria, cuprins în weekend de zeci de incendii, în care au murit vaci şi boi.

”A existat un concurs dramatic de circumstanţe ieri (duminică) după-amiaza pentru oamenii din Tathra, alături de acest aer foarte clad şi uscat şi (rafale de) vânt violent”, a declarat luni pentru Sky News Australia Shane Fitzsimmons, un reprezentant al pompierilor din New Soith Wales.

”Am văzut ploi de foc abătându-se asupra satului şi împrejurimilor”, a spus el.

În sud-estul Australiei se înregistrează temperaturi neobişnuit de ridicate.

Potrivit specialiştilor, aceste incendii relevă o prelungire a sezonului incendiilor de vegetaţie - care au loc de obicei în vara australă din decembrie în februarie - din cauza modificărilor climatice.

În statul Victoria, premierul Daniel Andrews a anunţat că 18 locuinţe au fost distruse de flăcări.

”Având în vedere mărimea acestui incendiu, intensitatea şi viteza lui, avem noroc că nu vorbim de răniţi sau morţi”, a apreciat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.