Zece persoane au fost date dispărute în urma unui al doilea accdent într-o mină de cărbune, săptămâna aceasta, în Polonia, anunţă sâmbătă într-un comunicat compania minieră JSW, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Salvatorii nu se află în contact cu zece persoane”, care se aflau în Mina Zofiowka (sud), anunţă JSW, compania căreia îi aparţine şi Mina Pniowek, unde cinci persoane au murit, iar alte şapte au fost date dispărute miercuri, în urma unei exploziide gaze de mină.

Potrivit companiei, o zguduitură a avut loc la o adâncime de 900 de metri, la ora locală 3.40 (4.30, ora României), urmată de o scurgere importantă de metan.

În 2016, cinci mineri au murit în această mină.

Accidentul de sâmbătă este al doilea în patru zile, în Polonia.

O explozie de gaz de mină, în Mina Pniowek, s-a soldat cu moartea a cinci persoane. Nu există veşti de la alte şapte persoane care se află în continuare în mină.

O operaţiune de salvare a fost catalogară drept ”peruculoasă” pentru salvatori şi a fost abandonată vineri.

Polonia - care depinde de cărbune în 70% din energia sa - a înregistrat o serie de accidente în mine în ultimii ani.

În martie 2021, doi mineri aumurit, iar alţi doi au fostă răniţi într-un accident la Mina Myslowice-Wesola (sud).

În 2021, sectorul minier avea aproximativ 80.000 de angajaţi în Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.