Căutări erau în curs luni, în largul coastelor Singapore, a zece marinari daţi dispăruţi în urma unei coliziuni între un distrugător american şi un petrolier, al doilea accident în care este implicată o navă de război americană în ultimele două luni, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Distrugătorul lansator de rachete USS John S. McCain a intrat în coliziune cu nava comercială Alnic MC la est de Singapore şi în apropiere de Strâmtoarea Malacca, în primele ore ale dimineţii de luni, a precizat Marina americană (US Navy) într-un comunicat, adăugând că cinci marinari au fost răniţi.

”Primele rapoarte indică faptul că USS John S. McCain a suferit avarii la babord, în spate”, se arată în comunicat.

”Zece marinari sunt daţi dispăruţi, iar cinci au fost răniţi. Operaţiuni de căutare sunt în curs, în coordonare cu autorităţile locale. Amploarea pagubelor şi rănirii personalului sunt pe cale să fie examinate. Incidentul va face obiectul unor investigaţii”, mai precizează US Navy.

Remorchere, un elicopter şi nave aparţinând Pazei de Coastă participau la operaţiuni de salvare, iar avioane americane sunt de asemenea implicate, potrivit aceleiaşi surse.

Distrugătorul se îndrepta către portul Singapore în momentul coliziunii, care a avut loc luni la ora locală 5.24 (0.24, ora României), potrivit US Navy.

Cealaltă navă implicată în coliziune este un petrolier sub pavilionul Liberiei, folosită la transportarea petrolului şi produselor chimice, de 30.000 de tone, potrivit site-ului specializat în industrie Marine Traffic.

A DOUA COLIZIUNE ÎN DOUĂ LUNI

Aceasta este a doua coliziune recentă implicând o navă de război americană.

Pe 17 iunie, şapte marinari au murit într-o coliziune între distrugătorul USS Fitzgerald şi un portcontainer sub pavilionul Filipinelor, în largul oraşului japonez Yokosuka, o zonă tranzitată de numeroase portcontainere care se îndreaptă către porturile Tokyo şi Yokohama.

Nava militară a fost grav avariată la tribord de o izbitură violentă cu ACX Crystal, mult mai masiv. Coliziunea a provocat inundaţii într-o sală a maşinilor, sala de radio şi în spaţii de dormit, în care scafandri au găsit corpurile marinarilor, cu vârste cuprinse între 17 şi 37 de ani.

Echipajul distrugătorului va fi ”cu siguranţă” tras la răspundere pentru accident, declara în urmă cu o lună un reprezentant al Pentagonului.

Distrugătorul USS John S. McCain, implicat în coliziunea de luni, s-a apropiat pe 10 august la şase mile marine de reciful Mischief - reciful Meiji în chineză - care face parte din arhipelagul disputat Spratleys, anunţa atunci sub protecţia anonimatului un oficial american.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.