Un suspect rus, judecat de către un tribunal olandez cu privire la rolul pe care l-a jucat în doborârea zborului MH17, în estul Ucrainei, în 2014, a declarat marţi că nu a văzut vreo urmă de rachetă de tipul celei cu care acuzarea spune că a fost doborât avionul, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu nu am văzut vreo rachetă (de tip) BUK”, a declarat Oleg Pulatov într-o înregistrare video filmată în Rusia şi prezentată marţi de către avocaţii săi la Tribunalul din Schiphol, la periferia Amsterdamului.

Avionul de tip Boeing 777 aparţinând companiei malaysiene Malaysia Airlines, care a decolat la 17 iulie 2014 de la Amsterdam către Kuala Lumpur, a fost distrus în zbor de o rachetă de tip BUK de concepţie sovietică, potrivit anchetatorilor, deasupra zonei războiului cu separatişti proruşi, în estul Ucrainei.

Toate cele 298 de persoane care se aflau la bord, inclusiv 196 de oalndezi, au fost ucise.

Ruşii Serghei Dubinski, Igor Gurkin şi Oleg Pulatov, dar şi ucraineanul Leonid Harcenko - patru separatişti cu grad înalt proruşi din estul Ucrainei - sunt acuzaţi de parchetul olandez de crime şi implicare deliberată în doborârea avionului, prin transportarea unui sistem antiaerian de rachete de tip BUK, care a fost folosit de către alte persoane încă neidentificate.

Cei patru - primii suspecţi inculpaţi în dosar - riscă închisoarea pe viaţă.

Numai Pulatov a ales să fie reprezentat de către avocaţi olandezi, iar ceilalţi trei sunt judecaţi în contumacie.

Olanda şi Australia au acuzat în mod deschis Rusia de moartea cetăţenilor lor.

Moscova a dezminţit întotdeauna cu vehemenţă orice implicare în doborârea zborului MH17 şi a dat vina pe Kiev.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.