Departamentul de Stat american refuză să comenteze cu privire la dezvăluiri referitoare la un eventual schimb de deţinuţi între Statele Unite şi Rusia în vederea unei eliberări a lui Aleksei Navalnîi, iar un oficial occidental confirmă existenţa unor discuţii preliminare, însă neagă existenţa vreunei propuneri oficiale în acest sens înaintea morţii opozantului rus, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu voi vorbi nici despre deliberări interne şi nici despre activitatea nostră de a obţine eliberarea unor persoane deţinute în străinătate”, declară un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat Matthew Miller.

”Noi ceream de mult timp eliberarea lui Aleksei Navalnîi”, subliniază el.

Matthew Miller refuză să confirme dacă un astfel de acord i-ar fi vizat pe fostul puşcaş marin Paul Whelan sau jurnalistul de la Wall Street Journal (WSJ) Evan Gershkovich, doi americani acuzaţi de spionaj şi încarceraţi în Rusia.

Discuţii preliminare erau în curs cu privire la un schimb de deţinuţi în vederea unei eliberări a lui Navalnîi şi unor americani, însă nu a existat nicio propunere oficială în acest sens înaintea morţii opozantului rus, declară luni CNN un oficial occidental.

Echipa lui Navalnîi a anunţat luni că s-a făcut o propunere, care se afla într-o fază finală, în vederea eliberării lui Navalnîi în schimbul eliberării lui Vadim Krasikov, un asasin rus încarecrat în Germania.

Această sursă declară CNN că discuţii preliminare erau în curs între Statele Unite şi Germania.

Oficialul occidental nu a precizat dacă aceste discuţii preliminare îl vizau pe Krasikov şi nici numele cetăţenilor americani vizaţi.

Însă este probabil să fie vorba despre Evan Gershkovich şi Paul Whelan, doi americani deţinuţi pe nedrept în Rusia, comentează postul american.

Guvernul german a refuzat să comenteze dezvăluirile echipei lui Navalnîi.

”Eu nu ştiu nimic despre un astfel de acord”, a declarat un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.