Vicepreşedintele american Joe Biden a respins acuzaţii potrivit cărora Casa Albă nu a reacţionat faţă de încercări ale Rusiei de a se amesteca în alegerile americane şi a anunţat că Vladimir Putin va primi "un mesaj", relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un fragment dintr-un interviu pentru NBC, publicat vineri, vicepreşedintele face o pauză şi apoi zâmbeşte ironic atunci când este întrebat care este motivul pentru care administraţia americană nu a luat încă vreo măsură, la o săptămână după ce oficiali americani au acuzat Moscova că încearcă să se amestece în campania prezidenţială americană.

"Îi vom trimite un mesaj" preşedintelui rus Vladimir Putin, a spus Biden.

Casa Albă examinează o "acţiune cibernetică acoprită, fără precedent, împotriva Rusiei" vizând să "stânjenească" Kremlinul, dezvăluie NBC.

Biden a spus că acest răspuns va fi "proporţional".cu impactul dezvăluirilor unor documente accesate de hackeri ruşi.

Însă el a pus la îndoială faptul că hackerii ruşi au avut "capacitatea să influenţeze în mod fundamental alegerile" de la 8 noiembrie.

"Avem capacitatea să o facem, iar mesajul va fi trimis şi va fi trimis potrivit calendarului nostru şi în circumstanţe care vor avea impactul cel mai important", a subliniat el.

Întrebat dacă publicul va afla despre ce este vorba, Biden a răspuns laconic "sper că nu".

Administraţia americană a acuzat săptămâna trecută Moscova că se amestecă în alegerile prezidenţiale din Statele Unite prin orchestrarea unor atacuri informatice recente asupra unor conturi de e-mail aparţinând unor personalităţi şi instituţii americane.

"Aceste furturi şi aceste atacuri informatice au ca scop un amestec în procesul electoral american", a declarat Biroul directorului serviciilor americane de informaţii (ODNI) într-un comunicat, pe 7 octombrie, pe un ton ferm.

"Noi credem, având în vedere amploarea şi caracterul sensibil al acestor iniţiative, că doar oficiali ruşi de rang înalt au putut să autorizeze aceste activităţi", sublinia ODNI.

Casa Albă a anunţat marţi că Washingtonul va răspunde "în mod proporţional" acestui amestec.

La sfârşitul lui iulie, în urma unei vaste dezvăluiri de e-mailuri aparţinând Partidului Democrat, oficiali din cadrul acestei formaţiuni şi experţi în atacuri cibernetice au arătat Rusia cu degetul.

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a respins miercuri ca "măgulitoare" dar "ridicole" acuzaţiile Washingtonului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.