Şeful grupului paramilitar rus Wagner Evgheni Prigojin revendică cucerirea satului Iaghidne, situat la periferia de nord a Bahmutului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cucerirea acestei localităţi strânge laţul în jurul Bahmutului, faţă de care satul se află doi kilometri.

”La ora (locală) 19.00 (şi ora României), unităţi de asalt ale Wagner au preluat controlul total al satului Iaghidne, la nord de Bahmut”, a anunţat sâmbătă Evgheni Prigojin, citat de serviciul său de presă pe Telegram.

Într-o imagine ataşată mesajului apar bărbaţi înarmaţi şi mascaţi cu un steag al Wagner, în faţa panoului de la intrarea în satul Iaghidne.

Potrivit serviciul de presă al Wagner, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass, trupele ucrainene au aruncat în aer un baraj situat în apropiere de Bahmut, cu scopul de a încetini înaintarea forţelor ruseşti.

”Într-adevăr, forţele armate ucrainene au aruncat în aer barajul” de la Lacul Pivnivcini, situat imediat la vest de Bahmut, precizează serviciul de presă.

Aceste informaţii nu au putut fi verificate imediat din surse independente.

Forţele ruse încearcă cu disperare să încercuiască Bahmutul, după un an de la lansarea Războiului rus în Ucraina. 

Ele au reuşit, împreună cu grupul paramilitar Wagner, să întrerupă, în ultimele săptămâni, rute importante în aprovizionarea trupelor ucrainene.

Mercenarii ruşi, desfăşuraţi în prima linie a Bătăliei din Donbas, revendică cu regularitate cuceriri slabe.

Vineri ele au revendicat cucerirea Berhivka, la nord de Bahmut, iar săptămâna trecută cucerirea Paraskoviivka.

Sâmbătă, când au anunţat cucerirea Iaghidne, statele membre G20 au eşuat, într-o reuniune a miniştrilor Finanţelor, să se pună de acord asupra unui comunicat comun.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.