Preşedintele Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a anunţat că nu îl va susţine pe socialistul Igor Dodon în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale, ce va avea loc pe 13 noiembrie, relatează Deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit liderul Comuniştilor, „biografia politică” a lui Dodon nu poate fi iertată. Voronin s-a referit la faptul că socialistul l-a votat pe Nicolae Timofti la preşedinţie, în 2012.

„Împreună cu Zinaida Greceanîi şi Veronica Abramciuc au votat pentru Timofti. Dodon trebuie să-şi amintească de biografia sa politică. Nu avem temei şi argumente să-l susţinem... Ne-a vândut pentru trei milioane de euro... Faptul că ei se numesc socialişti nu înseamnă nimic, urmăriţi ce politică promovează”, a spus liderul comunist.

„Nu suntem răzbunători, dar avem memorie bună. Dacă nu era să-l voteze pe Timofti, astăzi nu eram să stăm cu raţele mute. Moldova era să aibă o altă dezvoltare. Aceste lucruri nu se iartă”, a a mai spus Voronin.

El a precizat, însă, că nu o va susţine nici pe Maia Sandu şi că nu va colabora cu viitorul preşedinte al ţării, indiferent cine va fi acesta.

„În patru ani n-am avut niciun contact cu preşedintele Timofti din cauza că a fost ales nelegitim. Cu viitorul preşedinte va fi la fel. Mâna n-o să-i dau niciodată”, a spus el.

Luni, Igor Dodon le-a cerut „Partidului Nostru” şi PCRM să îl susţină în al doilea tur de scrutin, pentru a-I asigura Victoria împotriva candidatului prooccidental.

Dodon a obţinut 48,26% din voturile exprimate, iar rivala sa pro-europeană a obţinut 38,42% - primii doi clasaţi dintre cei nouă candidaţi înscrişi în cursa prezidenţială.

Moldovenii au păreri împărţite între o apropiere de Europa şi o reluare a relaţiilor cu Rusia.

Igor Dodon se pronunţă pentru relaţii mai apropiate cu Moscova şi s-a angajat să "restabilească relaţii ample de prietenie cu Rusia".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.