Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a mulţumit miercuri Statelor Unite pentru ”ajutorul lor în aceste vremuri dificile” primindu-l pe secretarul de Stat american Antony Blinken, pe fondul unor temeri cu privire la o invazie rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aş vrea să vă mulţumesc” pentru ”susţinere, pentru ajutorul militar acordat Ucrainei şi pentru creşterea acestui ajutor (...), mai ales în aceste vremuri difcile”, a declarat Volodimir Zelenski.

”Noi alocăm fonduri-record, de la independenţă, în susţinetea armatei noastre, însă înţelegem că pentru a avansa rapid, pentru a moderniza armata, trebuie ajutor, mai ales în aceste vremuri dificile”, a adăugat şeful statului ucrainean.

Statele Unite au anunţat miercuri că au deblocat un ajutor suplimentar în domeniul securităţii, destinat Ucrainei, în valoare de 200 de milioane de dolari.

Washingtonul a furnizat Kievului ajutoare militare în valoare de 450 de milioane de dolari, înainte de desfăşurarea, la sfârşitul lui 2021, a zeci de mii de militari ruşi la frontiera ruso-ucraineană.

Administraţia lui Joe Biden a anunţatr în mai multe rânduri că este pregătită să ajute militar Ucraina, o schimbare în contextul în care Statele Unite au fost mult timp îngrijorate de furia Rusiei, în cazul acordării unei asistenţe occidentale vecinului şi adversarului ucrainean al acesteia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.