Vladimir Putin a semnat luni un decret prin care înfiinţează în mod oficial un fond special de asistenţă a militarilor angajaţi în Ucraina şi familiilor acestora - un ajutor care să permită susţinerea familiilor ”apărătorilor patriei” şi care ”urmează să înceapă să funcţioneze în întreaga ţară în lunile următoare” -, o nouă măsură socială a preşedintelui rus în plin Război rus în Ucraina, care durează de peste un an de zile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Armata rusă a suferit pierderi grele de la începutul ofensivei ruse împotriva vecinului său ucrainean şi apoi o serie de înfrângeri militare, iar Vladimir Putin a mobilizat, începând din septembrie, 300.000 de rezervişti - civili.

Acest decret de susţinere a ”apărătorilor patriei” - cum este intitulat oficial - a fost publicat luni pe portalul de informaţii al Guvernului Mişustin.

Potrivit decretului, în afară de militarii angajaţi, soţia sau partenera şi copii vor fi susţinuţi din acest fond special, a cărui valoare totală nu a fost comunicată.

Vladimir Putin anunţa la 21 februarie înfiinţarea acestui fond, într-un discurs pe care l-a susţinut în Consiliul Federaţiei, la aproape un an după ce a lansat intervenţia militară în Ucraina.

”Datoria noastră este să suţinem familiile care şi-au pierdut fiinţe scumpe şi să le ajutăm să-şi crească copiii şi să le dea o educaţie şi un loc de muncă”, declarat liderul de la Kremlin.

Acest fond urmează ”să asigure un ajutor ţintit şi personalizat familiilor combatanţilor căzuţi în luptă şi altor veterani” ai intervenţiei militare ruse în Ucraina, anunţa preşedintele rus.

El preciza, câteva zile mai târziu, că acest fond special urma să fie direct subordonat Guvernului.

La 23 martie, premierul rus Mihail Mişustin anunţa, la rândul său, în Duma de Stat, că ”fondul urmează să înceapă să funcţioneze în întreaga ţară în lunile următoare”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.