Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a sosit luni la Kiev într-o vizită neanunţată în avans, cu scopul de a asigura Ucraina că sprijinul SUA în faţa invaziei Rusiei va continua, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SUA au oferit Ucrainei zeci de miliarde de dolari ca ajutor de la începutul războiului, în februarie 2022, şi au promis în repetate rânduri că vor sprijini Kievul atât timp cât va fi necesar, însă acest angajament este subminat de opoziţia tot mai mare a unor politicieni republicani.

Lloyd Austin se află la Kiev "pentru a se întâlni cu liderii ucraineni şi pentru a consolida sprijinul de neclintit al Statelor Unite pentru lupta Ucrainei pentru libertate", a precizat Pentagonul într-un comunicat despre această vizită, care nu a fost anunţată în prealabil din motive de securitate.

Potrivit aceleiaşi surse, oficialul va sublinia "angajamentul continuu al Statelor Unite de a oferi Ucrainei asistenţa de securitate de care are nevoie pentru a se apăra împotriva agresiunii ruseşti".

Deplasarea la Kiev - cu trenul din Polonia - este a doua pentru şeful Pentagonului de când Rusia şi-a lansat invazia sa la scară largă.

Washingtonul este de departe cel mai mare furnizor de ajutor militar pentru Kiev, iar o reducere a ajutorului american ar fi o lovitură majoră pentru Ucraina şi pentru eforturile sale de a elibera sudul şi estul ocupat al ţării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.