Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a întreprins, vineri, o vizită neanunţată la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi şi-a reafirmat sprijinul oferit de Washington Kievului, potrivit comunicatului emis de Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sullivan a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă de securitate în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri T-72 recondiţionate, vehicule aeriene fără pilot şi recondiţionarea a 250 de rachete de tip sol-aer HAWK pentru un eventual transfer în Ucraina. El a anunţat, de asemenea, continuarea oferirii asistenţei economice şi umanitare, precum şi eforturile continue cu partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Comunicatul subliniază că oficialul american a vizitat Kievul cu scopul de a sublinia sprijinul ferm al Washingtonului faţă de Ucraina şi poporul ucrainean, în timp ce îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială.

De asemenea, Sullivan a afirmat că SUA vor continua să sprijine Ucraina, indiferent de rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.