Consilierul pe probleme de securitate naţională al Casei Albe, Jake Sullivan, a întreprins, vineri, o vizită neanunţată la Kiev, unde s-a întâlnit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi şi-a reafirmat sprijinul oferit de Washington Kievului, potrivit comunicatului emis de Casa Albă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sullivan a anunţat un pachet suplimentar de asistenţă de securitate în valoare de 400 de milioane de dolari, care include tancuri T-72 recondiţionate, vehicule aeriene fără pilot şi recondiţionarea a 250 de rachete de tip sol-aer HAWK pentru un eventual transfer în Ucraina. El a anunţat, de asemenea, continuarea oferirii asistenţei economice şi umanitare, precum şi eforturile continue cu partenerii pentru a trage Rusia la răspundere pentru agresiunea sa”, se arată în comunicatul Casei Albe.

Comunicatul subliniază că oficialul american a vizitat Kievul cu scopul de a sublinia sprijinul ferm al Washingtonului faţă de Ucraina şi poporul ucrainean, în timp ce îşi apără suveranitatea şi integritatea teritorială.

De asemenea, Sullivan a afirmat că SUA vor continua să sprijine Ucraina, indiferent de rezultatul alegerilor de la jumătatea mandatului din SUA, care se vor desfăşura săptămâna viitoare, potrivit Reuters.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.