Virgin Galactic a semnalat o amânare a primei sale misiuni comerciale împreună cu Forţele Aeriene Italiene, până la jumătatea lunii octombrie, din cauza unui posibil defect de fabricaţie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a atribuit amânarea misiunii, numită "Unity 23", aşteptării rezultatului unei investigaţii a Administraţiei Federale pentru Aviaţie (FAA) a Statelor Unite.

Virgin Galactic a anunţat vineri că un furnizor terţ a avertizat cu privire la un potenţial defect de fabricaţie într-o componentă a sistemului de control al zborului în timpul pregătirilor de zbor de testare.

"În acest moment, nu se ştie încă dacă defectul este prezent în vehiculele companiei şi ce lucrări de reparaţie, dacă va fi cazul, ar putea fi necesare", a spus compania, adăugând că efectuează inspecţii la furnizor.

Misiunea a fost iniţial stabilită pentru sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie, pentru a transporta trei membri de echipaj plătitori de la Forţele Aeriene Italiene şi de la agenţia guvernamentală din Roma Consiliul Naţional de Cercetare.

FAA investighează zborul care l-a dus pe miliardarul Richard Branson în spaţiu în iulie, iar săptămâna trecută a interzis zborurile SpaceShipTwo până când agenţia va aproba raportul final al unui incident produs în timpul zborului sau va stabili că problema nu afectează siguranţa publică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.