Vizita de stat a lui Emmanuel Macron în Germania, care urma să aibă loc între 2 şi 4 iulie, a fost amânată "pentru o dată ulterioară", a anunţat sâmbătă Palatul Elysée într-un comunicat. Amânarea vine în contextul viollenţelor din Franţa, din această perioadă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Preşedintele francez şi preşedintele german Frank-Walter Steinmeier au avut discuţii sâmbătă, 1 iulie 2023. Având în vedere situaţia internă, preşedintele Republicii a precizat că doreşte să rămână în Franţa în următoarele zile", a precizat Elysée.

Franţa a trăit o a patra noapte de revolte şi distrugeri după moartea unui tânăr, împuşcat mortal marţi de un poliţist în timpul unui control rutier.

Un membru al anturajului şefului statului francez a declarat pentru Reuters că va fi găsit un "moment mai favorabil" pentru a face deplasarea în Germania.

“O vizită de stat este o vizită prietenească, pur protocolară", a subliniat această sursă. "Francezii nu ar fi acceptat cu uşurinţă ca preşedintele să meargă în Germania. Aceste zile sunt importante".

Vizita de stat a regelui Charles al III-lea în Franţa, programată pentru sfârşitul lunii martie, a fost amânată din cauza tulburărilor legate de reforma pensiilor.

Întrebat despre această a doua amânare într-un interval scurt de timp, anturajul lui Emmanuel Macron a răspuns că "evident, preşedintele se adaptează la agenda naţională, care se schimbă".

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.