Poliţia olandeză anunţă joi, într-un comunicat, că a lansat o operaţune de căutare a bărbatului care a ucis doi bărbaţi, miercuri, într-un atac armat într-un restaurant McDonald's la Zwolle (nord), care sunt sunt fraţi şi oameni de afaceri cunoscuţi în regiunea lor, porivit presei olandeze, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacul a avut loc în faţa unor clienţi împiertiţi şi apoi cuprinşi de panică, inclusiv a unor copii care veneau de la un antrenament de fotbal.

Potrvit unor martori, atacatorul şi-a descărcat armat asupra victimelor.

Poliţia nu a confirmat încă, în mod oficial, identitatea celor două victime.

Numele acestora au fost publicate, însă, de mai multe publicaţii.

Este vorba despre Huseyn şi Ali Torunlar, doi oameni de afaceri turco-olandezi locali, în vârstă de 57 şi 62 de ani, cu afaceri în sectorul hotelier.

Martori aflaţi în stare de şoc au declarat la postul RTL Oost că atacatorul era aşezat la o masă în faţa celor doi bărbaţi, înainte de atac.

”Suspectul privea cele două victime turce de o vreme”, potrivit RTL Oost. 

Atacul armat ”aduce a o dublă lichidare cu sânge rece şi bine planificată”, potrivit postului.

Atacurile armate sunt rare în Olanda, însă Amsterdamul a fost teatrul mai multor crime, în confruntări în vederea preluării controlului trafcului de cocaină.

În martie 2019, un bărbat de origine turcă, Gokmen Tanis, a ucis patru persoane cu un pistol cu care a tras în pasageri, într-un tramvai, la Utrecht (centru), strigând ”Allah akbar”, un ”atac armat cu caracter terorist”, potrivit justiţiei olandeze, care l-a condamnat în anul următor la închisoare pe viaţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.