Victima unui viol al cărui autor a fost apărat în instanţă de Hillary Clinton, în urmă cu peste 40 de ani, a fost plătită de un apropiat al lui Donald Trump înainte de a apărea la dezbaterea electorală de duminică, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Femeia din Arkansas, Kathy Shelton, a primit 2.500 de dolari de la un comitet de acţiune politică finanţat de un aliat al lui Trump, Roger Stone.

Shelton a fost agresată sexual în 1975, când avea 12 ani. Hilllary Clinton a fost desemnată avocat din oficiu al agresorului lui Shelton, Thomas Alfred Taylor.

După ce acuzarea a pierdut dovezi-cheie, clientul lui Clinton a pledat vinovat în instanţă pentru o pedeapsă mai mică. Într-un interviu acordat un deceniu mai târziu, Clinton şi-a exprimat groaza faţă de infracţiune, dar a fost înregistrată audio râzând despre detaliile procedurale ale cazului.

Victima a acuzat-o ulterior pe actuala candidată democrată că a încălcat limitele etice în caz, iar în ultimele luni a acordat numeroase interviuri în care a criticat-o pe Clinton.

Cazul lui Shelton a fost citat în presa conservatoare ca dovadă că fostul secretar de Stat nu apără interesele femeilor.

Shelton a primit bani în luna mai din partea Comitetului pentru a Reda Măreţia Americii PAC, finanţat de Stone, în baza unui contract de muncă, arată documentele financiare. Contactat de AP, Stone a explicat că femeia a fost plătită pentru timpul petrecut acordând interviuri.

Shelton nu a comentat informaţiile.

Femeia nu este singura care îi critică pe soţii Clinton şi care au fost plătită de Stone. La începutul anului, el a încercat să strângă bani pentru a achita ipoteca lui Kathleen Willey, care l-a acuzat pe Bill Clinton că a hărţuit-o sexual în perioada în care a lucrat ca voluntar la Casa Albă, în anii ’90.

Într-un clip online, Stone a declarat că Trump a contribuit personal la fond.

Echipa de campanie a republicanului nu şi-a exprimat susţinerea pentru comitetul lui Stone şi chiar i-a trimis o scrisoare oficială prin care i-a cerut să îşi oprească activitatea. De asemenea, echipa de campanie a negat că Trump i-ar fi oferit bani lui Willey pentru a plăti ipoteca.

O purtătoare de cuvânt a lui Trump, Hope Hicks, a admis, însă, că acesta a plătit călătoria Juanitei Broaddrick la dezbatere. „A fost invitata noastră”, a adăugat Hicks.

Broaddrick a fost administrator a unui azil de bătrâni şi l-a acuzat în urmă cu 17 ani pe Bill Clinton că a violat-o în timpul unei întâlniri la Little Rock, în 1978. Broaddrick l-a dat în judecată pe fostul preşedinte în 1991, dar dosarul a fost respins în 2001.

Bill Clinton a negat acuzaţiile lui Broaddrick.

Stone, care a făcut lobby pentru Trump, se laudă că a fost implicat în scandalul Watergate. El a fost consilier al candidatului republican la Casa Albă la începutul campaniei electorală. În vară s-a retras, însă, din echipă şi a înfiinţat o serie de organizaţii pro-Trump. El susţine că este încă apropiat de candidat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.