Viceguvernatorul democrat al statului New York, Brian Benjamin, urmează să se înfăţişeze în faţa unui judecător marţi, declară AFP serviciile unui tribunal federal de la New York, după ce acesta s-a predat poliţiei în cadrul unui dosar de corupţie, scrie The New York Times (NYT), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit NYT, un procuror federal şi anchetatori de la Biroul Federal de Investigaţii (FBI) anchetează cu privire la rolul jucat de Brian Benjamin într-un mecansim vizând o deturnare de fonduri ale statului New York către un investitor imobiliar. În schimb, au fost oferite contribuţii în valoare de mii de dolari la o campanie soldată cu un eşec al lui Benjamin, pe când era senator local, în vederea alegerii acestuia, în 2021, în postul de controlor al finanţelor oraşului New York.

Procuratura federală urma să anunţe capetele de acuzaţie reţinute împotriva lui Brian Benjamin.

Brian Benjamin a ajuns în postul de viceguvernator al statului New York în august, în locul lui Kathy Hochul, care a devenit guvernatoare după demisia predecesorului său, Andrew Cuomo, acuzat de agresiuni sexuale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.