Contractul de vânzare-cumpărare al primei încărcături de cereale exportate de Ucraina după invazia Rusiei, la 24 februartie, în Liban, a fost anulat din cauza întârzierii livrării, anunţă Ambasada Ucrainei în Liban, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cargoul Razoni, sub pavilionul Sierra Leone, a plecat din portul ucrainean Odesa la 1 august, pe Marea Neagră, cu 26.000 de tone de porumb la bord, şi a acostat duminică în portul Tripoli, în Liban.

Termenul de livrare - cinci luni - l-a ”determinat pe cumpărător şi expeditor să convină anularea comenzii”, a anunţat marţi, într-un comunicat pe care l-a publicat cu puţin înainte de miezul nopţii, Ambasada Ucrainei.

Expeditorul studiază ”alte cereri de cumpărare”, precizează ea.

Razoni, care se află în prezent la Mersin, în sudul Turciei, potrivit site-ului de localizare Marine Traffic, a fost inspectat săptămâna trecută de către experţi turci şi ruşi în largul Istanbulului.

Rusia şi Ucraina au semnat, la 22 iulie, două acorduri separate, validate de Turcia şi ONU, cu scopul de a permite exporturi ale unor cereale ucrainene blocate de războiul rus, care a început la 24 februarie, şi exporturi de produse agricole ruseşti, în pofida sancţiunilor impuse de Occident Rusiei.

Vineri, trei încărcături de porumb au plecat din Ucraina în convoi, către Irlanda, Anglia şi Turcia, potrivit Ministerului turc al Apărării.

Luni, o primă navă a acostat la destinaţia sa finală, în Turcia.

Opt nave, în total, au plecat pe mare după semnarea Acordurilor de la Istanbul, potrivit autorităţilor ucrainene, care speră ca trei până la cinci nave să plece zilnic în două săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.