Autorităţile din Uruguay au anunţat o captură record de 4,4 tone de cocaină, cea mai mare lovitură din istorie dată traficanţilor de droguri din ţară, relatează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cocaina a fost confiscată în urma unei operaţiuni a autorităţilor navale şi a celor de frontieră. Drogurile erau ascunse în patru containere pentru făină de soia, transport care avea destinaţia Lome (Togo). În primul container se aflau peste 3.000 de pachete de câte 1,1 kilograme de cocaină. Containerele urmau să fie încărcate pe o navă înregistrată în Italia.

Jaime Borgiani, director al serviciilor de frontieră, a declarat că nu se ştie de unde provine cocaina, dar aceasta a fost încărcată în camioane marţi, la o fermă din Soriano, aflată la 290 de kilometri de Montevideo.

Poliţia a descins la ferma respectivă şi i-a arestat pe proprietarul acesteia şi pe fiul său. De asemenea, de acolo a fost confiscată o cantitate nespecificată de droguri.

Cele 4,4 tone de cocaină au o valoare de aproximativ un milliard de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.